Een lijst van 5 nuttige (E)books.

Online zijn er talloze digitale boeken te vinden die boordevol staan met geweldige info voor mensen zoals jij en ik. Kun je het boek van je gading niet downloaden of betalen? Vraag het dan lekker voor je verjaardag, moeder of vaderdag, Sinterklaas, kerstmis, huwelijkscadeau of het zo verdiende “jippie ik ben 5 kilo afgevallen” kado.

Vooral de papieren versies ervan pak je steeds weer opnieuw op om even in te bladeren en te lezen. De digitale versies zet je op je ereader, laptop of tablet (smartphone kan ook!) maar als salontafelboek doen deze boeken het heel erg goed in onze kringen.

Voor wie dat belangrijk vind: met zulke boeken nonchalant op tafel zul je wat jaloerse reacties krijgen. ūüėČ

Mijn tip is om te zoeken naar een papieren versie maar uiteindelijk is het jouw keus natuurlijk! Ik had van een aantal boeken best de link kunnen plaatsen waar je het ebook gratis zou kunnen downloaden maar aangezien dat vast wel eens strafbaar zou kunnen zijn hou ik het hierbij.

Het geweldige boek van John Seymour –¬†The complete book of self sufficiency¬†een heel duidelijk boek dat er ook nog eens gezellig uitziet. Voor velen een soort van bijbel wat belangrijkheid betreft

Caleb Warnock РThe forgotten skills of self sufficiency, used bij mormon pioneers.  Ik heb mij laten vertellen dat elke Amerikaanse mormoon dit in de kast heeft staan. Logisch, als je ervan uitgaat dat alleen de mormonen gaan overleven. Aanrader dus!

Edited by Abigail R. Gehring – Back to basics (3th edition) is een compleet boek waarin je wegwijs gemaakt wordt hoe je je kippen verzorgd maar ook hoe je moet bouwen en stroom opwekt.

DIY projects for the self-sufficient homeowner: 25 ways to build a self reliant lifestyle. The schrijver kan ik niet vinden helaas. Super boek voor de beginner die er het beste van wil maken met een stadstuintje om als land te bewerken. Voor de gevorderden niet erg praktisch maar wie in een huis met tuintje woont is dit het boek der boeken!

Kevin Evans – Off grid living. Niet alleen over off grid leven en zelfvoorzienend leven maar ook hoe je overleeft in bv de wildernis. Niet dat je in Nederland nou zo makkelijk dood kan gaan in de woeste natuur maar toch handig om kennis te hebben voor het geval er eens wat gebeurt. Zeer compleet boek en ziet er wat minder alternatief uit!

En mocht je deze of andere gelijkaardige boeken hebben en kwijt willen dan kun je hieronder een reactie achterlaten, er is dan vast wel iemand die er dolblij van gaat worden.