Over “De Andere Economie”

“De andere economie” is een online tijdschrift dat zich richt op mensen met een zelfvoorzienende levenswijze. De drang om een stapje terug te doen en minder gebruik te maken van de wegwerpmaatschappij, te eten uit eigen tuin, ruilhandel zonder dat er geld aan te pas komt, elkaar helpen en gelukkiger te zijn met minder geld komt steeds meer in zwang.

In dit online tijdschrift kunt u tips verwachten die niet klakkeloos van internet geplukt zijn maar echt uitgeprobeerd en goed bevonden. Natuurlijk zullen er allerhande adviezen gegeven worden en ligt het in de bedoeling de zelfvoorzieners een hoekje te geven alwaar ze hun producten aan kunnen bieden tegen geld, omdat hun internet, medicijnen, dierenarts of benzine bijvoorbeeld, gewoon met geld betaald moet worden.

Het ligt in de planning elke maand een interview te plaatsen waarin iemand die min of meer zelfvoorzienend leeft een inkijkje geeft in zijn of haar leven.

Wie betaalde workshops of cursussen etc. aan wil bieden mag contact opnemen met mij om te kijken wat we overeen kunnen komen.

Het is dus de bedoeling een gezellig en informatief online tijdschrift te maken waar iedereen wat aan heeft. Of je nu al volledig zelfvoorzienend leeft of ervan droomt met tien potten vol tomatenplanten op je balkon, het gaat ook over iedereen met min of meer dezelfde droom. Er zullen artikelen verschijnen over de slacht van kippen, varkens, schapen en geiten maar uit respect voor wie daar niet tegen bestand is zal het zo geplaatst worden dat men niet direct met bloederige foto’s geconfronteerd zal worden. Als tegenprestatie wil ik dan niet dat erover geklaagd gaat worden door vegetariërs en veganisten, beetje begrip over en weer zou fijn zijn. We zeggen niemand hoe je moet eten en wensen dat ook niet van anderen te horen/lezen.

Vacatures: Het zou leuk zijn als er mensen zijn die af en toe een leuk artikel willen schrijven gebasseerd op kennis, ervaring of wetenschap. Artikelen over bijvoorbeeld aquaponics systemen aanleggen, wecken en inmaken, wildplukken, vissen, jagen, slachten, koken, kleding maken, wol vilten of spinnen, de moestuin, een zaaikalender, hoe het weer te voorspellen, de voordelen en nadelen van ruilhandel, zelfvoorzienend op driehoog achter met een klein balkonnetje, naar het buitenland ja of nee, afval, handige tips van ervaringsdeskundigen, kruiden en specerijen, tegenslag, ongedierte etc zijn van harte welkom! Aangezien dit tijdschrift nog in de beginfase zit kan er nog van alles misgaan maar al doende leer ik of leren wij

Een proeflezer die foutjes uit de teksten zeeft zou ook fijn zijn. Vrijwillig, onbetaald maar zeer gewaardeerd. Ben jij een uitblinker in Nederlands, heb je veel tijd over en lijkt het je leuk erbij te horen? Laat dan maar even weten wat je te bieden hebt en wat je verwacht.

(Artikelen die geschikt zijn voor alternatieve websites zijn waarschijnlijk niet geschikt voor “de andere economie” en ik behoud mij voor zonder opgaaf van redenen artikelen te weigeren. Ingezonden artikelen zijn bij binnenkomst direct eigendom van mij en “de andere economie”, worden geplaatst wanneer het mij het beste uitkomt na goedkeuring en mogen niet elders geplaatst worden of van internet gepikt zijn. Bronnen moeten vermeld worden en artikelen moeten ondertekend worden met eigen naam. Ingezonden artikelen worden niet betaald en zijn geheel vrijwillig geschreven en ingezonden. Bij gebleken plagiaat is de schrijver van het artikel verantwoordelijk en niet degene op wiens naam de website staat, of de oprichtster van “de andere economie”.) Zo, dat waren even de niet zo gezellige maar noodzakelijke tekstjes…

En nu…. Plaatsen en verspreiden! Het delen van de link naar deze pagina wordt zeer gewaardeerd. Er valt nog weinig te lezen maar dat komt vanzelf goed. De bedoeling is om op 1 Juni 2018 de eerste artikelen te plaatsen en dus van start te gaan.

Via messenger ben ik te bereiken onder naam Daan van Sloten.

Artikelen kunnen gestuurd worden naar daanvansloten@gmail.com en zullen altijd verschijnen met jouw naam eronder.

Artikelen getekend met nepnamen/geen namen/onvolledige namen zullen bij binnenkomst niet meer jouw geestelijk eigendom zijn en kunnen geplaatst worden onder een andere (echte) naam. Bij het insturen van je artikel dus je volledige naam zoals op identiteitsbewijs en roepnaam vermelden. Kopie van ID bewijs bijsluiten waarbij je je sofinummer mag afdekken. Deze kopie wordt voor niks anders gebruikt dan voor het vaststellen van je identiteit om te voorkomen dat er allemaal mensen onder valse namen onzin in gaan sturen of plagiaat plegen zonder scrupules. Jouw info wordt NIET gedeeld met derden en niemand anders dan ik zal er inzage in hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s