Wat kun je nog planten of zaaien in november (niet veel)

Het is niet veel wat je nog kunt zaaien of planten in de moestuin maar zolang het nog niet vriest kun je nog prima knoflook in de tuin zetten en sjalotten.

Het is niet ingewikkeld en je hoeft er niks voor te bestellen. Wie nog een bol knoflook heeft liggen, zelfs misschien een doorgeschoten knoflook waar allemaal groene puntjes of slierten uit steken kan meteen aan de slag.

Alleen als je bijzondere soorten knoflook wilt hebben zul je moeten bestellen of kopen bij een tuincentrum. Wie echter genoegen neemt met gewone huis tuin en keuken- knoflook kan prima toe met de knoflook van de supermarkt om de hoek.

Tja, voor sommigen is dit geen nieuws misschien maar voor anderen blijkt het een openbaring te zijn.

Hoe er rekening mee hoe groot een bol knoflook is en pas daar de plantafstand op af.

Wanneer je je bedden al klaar hebt liggen voor volgend jaar kan het een idee zijn om in de bedden waar je aardbeien, frambozen, tomaten, wortels of bieten gepland hebt alvast een mooie rij knoflook in te planten. Dit zijn namelijk hele goede buren.

Ook bij vruchtbomen en rozen is knoflook heel goed. Rozen ruiken er zelfs sterker van.

Zet de knoflook echter niet in de grond bij erwten, kool en stokbonen. Dit zijn slechte buren. De knoflook zelf zal er weinig last van hebben maar de groente des te meer.

Succes, en nu… Hop hop, de tuin in!